The Kiwi Experience

Aankomst in Nieuw Zeeland

 

Heb een goede reis gehad  en heb het weekend lekker in Auckland vertoefd. De grootste stad van NZ met 1.4 miljoen inwoners (van de 4.3 miljoen totale bevolking). Ik heb een goede regenjas en rugzak aangeschaft voor mijn wandelingen en tours hier in het land van de kiwi, de outdoor-activiteiten en de prachtige landschappen (LOTR). Ik ben er helemaal klaar voor!

Vandaag heb ik het eiland Rangitoto bezocht. Had bijna mijn boot gemist, omdat ik het gister wat later had gemaakt in Global barJ (next door van mijn ABC hostel Base). Auckland is gelegen op 50 vulkanen en Rangitoto is 600 jaar geleden nog tot uitbarsting gekomen. Het was bijzonder om over de lava te lopen, een kijkje in de grotten te nemen en de krater te zien (60 meter diep, 200 meter breed).

Morgen vertrek ik per (Magic)bus naar Rotorua. Ik reis het Noorder en Zuidereiland rond met deze bus (hop on, hop off). Heb er zin in!

Hou jullie op de hoogte.

Lieke!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer