Singapore

In Singapore heb ik Pulau Ubin (granite Island) bezocht. Vroeger zat dit eiland vol met farmers die rubber, koffie, ananas, kokosnoot en jasmijn verbouwden. Nu wonen er minder dan 50 mensen en is er een national park. Ik heb een mountainbike gehuurd en het was heerlijk om weer eens te fietsen (Mis mijn stalen ros uit Nederland wel..). Deet (antimuggenspray) was zeker nodig zo in de mangrovenbossen. Ik heb sporen van wilde zwijnen gezien (die overigens kokosnoten eten), wilde hanen gespot, hornbills gehoord en op de foto zien jullie ook bergen van modder, gemaakt door de modderkreeften. Er leven ook andere dieren in, zoals gobies (vissen die ook boven water leven), krabben en slangen.

Singapore (lion city) is overigens heel schoon vergeleken met de vorige twee landen. Niet gek als je weet dat er een boete van minstens 1.000 dollar op staat (zo'n 500 eurie). Op het gebruik en/ of handelen van grote hoeveelheden drugs volgt overigens de doodstraf (ook in Maleisie). En vandaag was er op het nieuws dat er een Maleise (moslima) vrouw hier is opgepakt vanwege het drinken van alcohol.

De cultuur is hier gehaaster. Druk: 4.84 miljoen mensen op 682.7 sq km. Mensen dringen voor (?!) en rennen de bus uit, als het kan nog voordat het voertuig tot stilstand is gekomen. Vergeleken met Maleisie, waar iedereen glimlacht, vind ik het een hele shock. En vandaag wilde ik op de markt wat kaarten kopen. Een Indiase man wilde me veel laten betalen, dus ik probeerde een deal te maken, waarop hij boos werd en mij verplichtte te betalen omdat ik de kaarten in mijn handen had gehad. Wel lachwekkend. Ik hield voet bij stuk en uiteindelijk smeet hij mijn geld op de grond :) Ik bedankte vriendelijk, raapte de munten op en had bij de volgende kraam geen problemen.

In mijn hostel (the inncrowd) zit op het moment een groep formule 1 fans. Ben helaas een dag te laat voor de Singapore Grand Prix en het optreden van Beyonce en Black Eyed Peas.. Wel is er nu een festival hier in little indian (deepervalley). Dus weer feest. Deze wijk ruikt naar wierrook, specerijen, staat vol met jewellery-shops en groepen met alleen maar mannen staan op elke hoek van de straat.

Het openbaar vervoer is hier goed geregeld. Het leuke vind ik dat je hier en chinese mensen, moslims en indiaase mensen naast elkaar ziet zitten. De een in hoofddoek, de ander met korte mouwen en een stip op het voorhoofd.

Nog een paar dagen hier en dan naar Australie. Ik kijk er naar uit.

Lieke!

http://picasaweb.google.com/bos.lieke/Singapore?authkey=Gv1sRgCI-JloumueH_8wE#

Hier overnachten wij

The Inncrowd Bakcpackers, Singapore

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer