Shark & Turtle!

Vrijdag ben ik aangekomen op het (tot nu toe) mooiste eiland waar ik geweest ben: Phi Phi! Het bestaan uit twee eilanden: Ko Phi Phi Don en Phi Phi Leh (welke onbewoond is). Phi Phi is bekend geworden na de opnames van de film The Beach (met Leonardo Dicaprio).

Op de boot hiernaar toe heb ik Gina (Zuid Afrika), Stella en Flavio (uit Brasilie) ontmoet. Ik had hen al gesproken op Koh Thao, waar zij ook hun Open Water hebben gehaald. Een gek stel mensen, great to hang out with!

We verblijven in bamboohutjes met eigen douche (ijskoud), toillet en huisdieren (spinnen, torren en grote kakkerlakken). Met een klamboe is het goed te doen, al had ik vanacht wat pech: achter mijn hutje hadden ze een vuur gemaakt van afval en het plastick stonk behoorlijk... Ze doen hier wel wat aan afvalscheiding, al zijn ze niet echt heel milieubewust. De straten worden wel goed schoongehouden (vegen is hun nationaal talent geloof ik) en locals doen zelf wat aan recycling. De overheid bemoeit zich nergens mee en ook het opruimen van alle troep van de tsunami is voor het grootste deel door bewoners, westerlingen en vrijwilligers gedaan.

Eerste dag hebben we lekker op het strand gelegen. Eindelijk is het gestopt met regenen en de temperatuur is zo'n 25 tot 30 graden. Ook hebben we een dagtour gedaan, waarbij we naar May Bay zijn geweest, Bamboo Island en Mosquito Island, mooi gesnorkeld en gelunched aan een prachtige baai. Wat gewandeld, monkey island bezocht en in de ruige zee bij shark point gehoopt op het zien van black tail sharks. Helaas zijn we ze misgezwommen. Maar vandaag hadden we meer geluk!

Bij Viking Divers (ook aanbevolen door Lonely Planet) hebben we 2 fun dives geboekt en dat was top. Het water is veel helderder dan op Koh Thao en het koraal heeft meer kleur. We hebben zoveel verschillende soorten vissen gezien. Ik zal proberen om de video en de foto's op youtube te zetten, zodat jullie kunnen meegenieten. We hadden zelf een camera gehuurd, dus je ziet ons zelf zwemmen. Het hoogtepunt van vandaag: een leppard shark en een schildpad!! Echt zo geweldig!

http://picasaweb.google.com/bos.lieke/PhiPhi?authkey=Gv1sRgCPGnm9T6xbCoiQE#

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer