Rock climbing

Op Railay bay heb ik de eerste wilde apen gezien, lopend over de daken. Weer een prachtig eiland, maar wel knetter toeristisch met luxe resorts. Ik heb voor het eerst daar op een toillet gezeten met wcpapier en waar je je handen kon wassen met zeep voor een spiegel. 

Ik ben voor een dagtour naar deze kust gevaren (weer met een longtailboot) voor het hipste rotsklim gebied van Thailand. Ik heb daar genoten van een welverdiend uitzicht op 25 meter hoogte en na 10 keer omhoog te zijn geklommen, was ik er wel klaar mee. Echt super leuk om te doen, wel wat intensiever dan indoorclimbing dus.

Samen met Jannis (uit Duitsland) en een tof stel uit London (Sam en Simon) hebben we aan het einde van de dag een nachtmarktje bezocht. Ook al wordt er afgeraden van de straat te eten, nu ik hier al een paar dagen ben (en ook wat weerstand heb opgebouwd) hou ik me daar niet meer zo aan. Je leert vanzelf inschatten of het te vertrouwen is of niet.

De mensen hier zijn overigens erg vriendelijk. Met afdingen wil het nog wel eens anders lijken, maar dat is het spel. Wat ook grappig is om te zien, is dat de vrouwen en de mannen onder elkaar erg close zijn. Maar koppels zul je hier niet hand in hand zien lopen, dat is onbeleeft. In de tempels raken man en vrouw elkaar ook niet aan. Wat ik ook bijzonder vind, is dat ze hier graag wit willen blijven i.p.v. het mooie bruine tintje wat wij allemaal graag willen hebben. In de 7 eleven (supermarkt) heb je dan ook whiteningcreme naast de sunblocker staan. Tot slot: het leukste is dat de Thaise mensen ontzettend veel lachen. Je word er echt vrolijk van.

http://picasaweb.google.com/bos.lieke/RockClimbing?authkey=Gv1sRgCPulya3G9s_S9AE#

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer