Ozzie update

Hello again!

Op veler verzoek hier weer een korte update van de laatste dagen:

Maar eerst de foto's van Leconfield:

http://picasaweb.google.com/bos.lieke/Lieke?authkey=Gv1sRgCKuKpLy68u2YLw#

In Byron heb ik inderdaad de walvissen gezien ' met kalfjes'! De zoooloog op de guided boot vertelde ons wat over de walvissen die we zagen. Bijvoorbeeld dat je absoluut niet de lucht moet in ademen als een walvis lucht uitblaast. Het stinkt niet alleen naar rotte vis, maar bevat ook veel gif (vanwege de vervuilde zee). Met een onderwatermicrofoon hebben we hun 'songs' gehoord. Heel tof.

Met Anneke heb ik een mountainbiketour en klim naar de vuurtoren gemaakt en onderweg zagen we naast walvissen ook dolfijnen spelen, springen en spinnen in de golven. De vuurtoren staat op het meest oosterlijke puntje van Australie. Het uitzicht was schitterend. In de bossen hebben ook we bush turkeys gezien en bijzondere vogels gehoord. Anneke heeft overigens later Migaloo (de witte walvis gezien). Het schijnt dat hij nu een vrouwtje heeft, dus misschien dat er meer witte humpbacks gaan komen).

Daarna ben ik dus surflessen gaan volgen, heb flink wat gefeest in Cheeky Monkeys (waar op de tafels gedanst wordt), met een groepje (Marieke, Susanne, Anneke en Jenny) gekookt. Heb gerelaxed in het hostel (met zwembad) en ben op een dagtour naar Nimbin geweest. 

Nimbin is een hippietown met gekleurde huisjes, rastamannen, coffeeshops, stille steegjes (een soort van tweede Amsterdam, maar dan verder niets te beleven). Ben in een museum geweest met Allison waarmee ik het goed kon vinden. We hebben een hoop lol gehad tijdends de bbq en het bezoek aan de waterval :)

De stad die ik daarna heb bezocht, was Surfers Paradise. Te vergelijken met Paris Hilton: hip, trendy en een druk uitgaansleven. Ik verbleef in een wat luxer backpackers met spa en sauna (voor 24 dollar p/n, dus gemiddeld). Heb met een paar toffe Nederlanders, een Koriaan en een Schot een leuke avond gehad met wat goon (Australische drank).

In Noosa had ik de tijd om bij te komen van de feestjes en heb lekker uitgeslapen om vervolgens een kustwandeling te maken. Toen ik op een rots boven de zee zat, zag ik onverwachts een schildpad in de golven. Moet echt huge geweest zijn, omdat het best hoog was. Dit soort dingen blijven me echt bij en het is soms jammer dat ik het niet direct met jullie kan delen. Gelukkig is er internet!

Afgelopen drie dagen heb ik het grootste zandeiland ter wereld bezocht met een groep van 11 man. Met een 4WD hebben we over de stranden gereden! Zag jullie er later wat meer over vertellen maar hier alvast de foto's:

Foto's Fraser Island:

http://picasaweb.google.com/bos.lieke/FraserIsland?authkey=Gv1sRgCMSSxJ3wmfe6iAE#

Groetjes van down under.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer