Once in a lifetime opportunities!!

Wat een dagen?!!!

Bij pancakerocks stond ik gewoon te trillen, zo overweldigend mooi. Met de kracht waarmee de zee in de blowholes komt. Fantastisch. Je kunt ook figuren in de rotsen ontdekken (zie foto) en alle laagjes in de rotsformaties zijn heel speciaal. Een eindje verder op Cape Foulwind hebben we wilde zeehonden gezien (en geroken :) ) . Lagen lekker te luieren in de zon.

In Frans Josef heb ik een helihike gedaan op de gletsjer. Man dat was gaaf! Ik mocht zelfs voorin zitten. En alleen het geluid van de propellor is al alsof je in een film zit. En als de heli dan ook nog gaat draaien en vlak over de bergen vliegt... Pff!

Met speciale cramps onder onze boots hebben we over het ijs gelopen en geklommen. Op het moment dat we even stonden te wachten, kwam er een heel stuk naar beneden vallen een paar honderd meter verderop. Het gekraak van het ijs, ja dat was onbeschrijfelijk. We konden heel goed zien dat het ijs blauw was. Een super kleur. (Het ijs aan de oppervlakte is door de zon wit). 
 
Onderweg naar Queenstown kwamen we langs prachtige meren (o.a. Lake Matheson, Hawed en Wanaka). Vanuit deze stad, ook wel 'adventure capital of the world' heb ik een trip naar Milford Sound gemaakt. Ze noemen dit ook wel het 8ste wereldwonder. En dat kan ik zeker beamen! In Milford valt de meeste regen van heel het land en je ziet dan ook overal watervallen! Onderaan de watervallen zie je sneeuw liggen. Op de foto's zien jullie alle wolken en regen en dat hoort erbij. Er zijn misschien 2 of 3 dagen per jaar met zonneschijn. Het was fantastisch. We hebben zeehonden zien zwemmen en ook twee pinguins. Een van de pinguins zagen we over de rotsen springen. Ze bouwen hun netsten 100 meter boven op de berg en zwemmen helemaal naar Zuid Amerika nadat ze genest hebben. Ongelooflijk.
 
En toen was er de bungeejump :) Eerste dag ben ik van ' The ledge' gesprongen. Met de gondola de berg op, uitzicht over de stad en erg veel lol gehad met een crazy dutch girl (Marloes je bent te gek!) en Jan uit Duitsland. Ik was de hele dag zenuwachtig geweest, maar ik vond het zo te gek dat ik nog een keer wilde. Dus vandaag nog een keer de sprong gewaagd en nu van 143 meter hoogte?! Het was kickuh, kickuh en nog eens kickuh! En verslavend ook, want zou zo weer willen springen!! Helemaal te gek! Deze sprong ' The Nevis' geeft een 8 seconde vrije val en het is boven een mooie rivier, tussen bergen. Het was een top locatie! Ik zal later proberen de foto's te droppen, het uploaden van de film duurt wat langer, maar komt zeker een keer op mijn weblog te staan!
 
Morgen off to Dunedin. In de morgen ga ik de steilste straat ter wereld oplopen en later willen we wat wildlife gaan spotten.
 
Was um weer.
 
Lieke!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer