Leconfield Cowboyschool

In het kort: de Jackaroo/ Jillaroo school in Leconfield was geweldig!!!!

Heb het er echt heel erg naar mijn zin gehad. Ik reed Appache, een ruin. Ik heb veel geleerd over natural horsemanship, we hebben koeien en schapen gedreven in de bergen, schapen geschoren, lassowedstrijd gehouden, geoefend met whip cracking, elke avond bij het kampvuur gezeten (lekker warm, want was best koud daar), leuke spelletjes gedaan (met gekke crewmembers), we hebben een schaap geschoren, gevangen, geslacht en bereid als maaltijd. Ook hebben we een kalf gevangen (en knetters.. wat zijn ze snel en sterk). Met wat hulp kreeg ik de nek van het kalf omgebogen, maar je kan je niet voorstellen hoeveel power ze hebben. Samen met Marco (een van de andere students, ook uit Nederland), hebben we um op de grond gekregen, gebrandmerkt en een ander kalf gecastereerd en oormerken gegeven.

Op het terrein van Tim Skerret (de eigenaar) is het traditie om een cowboyhoed in te wijden door de ballen van het kalf in de (nieuwe) hoed te doen en vervolgens op te eten. Nu had ik (gelukkig!) mijn hoed niet bij me, omdat we helmen droegen, maar in een gekke bui heb ik me wel aan het laatste ritueel gewaagd en 50 dollar verdiend :) Een soort van fear factor, maar dan anders..

We hadden dus een leuke groep mensen. Zo'n 24 man/ vrouw. En we hebben ook paardenwedstrijden gedaan op het laatst, een dogperformence gekeken, ook geoefend met natural horsemanship. Ook namen Frederic, Tony, Merel en ik de stap om te zwemmen met de paarden (al was het koud, het was super tof). En de laatste nacht hebben we Merel, Marco, Tony en ik buiten geslapen onder de sterrenhemel, wat prachtig was... Je voelt je dan echt heel klein en het is super om alle vallende sterren te zien! Het was niet koud omdat we een speciale slaapzak hadden en bovendien was een van de honden bovenop mij gaan liggen (wat wel zwaar was overigens..).

Op http://www.leconfield.com/ zie je wat foto's en een filmpje en op youtube kun je nog wat video's bekijken onder trefwoord leconfield.

Nu ben ik in Byron Bay en morgen ga ik op walvistocht (hopelijk zie ik humpback whales). Het is migrating season, dus de beste tijd! Er is hier in Byron ook een speciale walvis, genaamd Migaloo. Hij is helemaal wit, de enige in de wereld.

Overmorgen begin ik aan mijn surfcursus.. Heb er zin in!

Hier wat laatste foto's van Singapore en Sydney:

http://picasaweb.google.com/bos.lieke/Sydney?authkey=Gv1sRgCM2E8L77iqGc6gE#

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer