Laatste dagen Thailand

Hallo allemaal!

Op Phi Phi Island heb ik nog wat dagen gerelaxed. Hieronder zien jullie nog wat foto's van daar. Met Danny, Jason (uit Australie) en Flavio en Stella hebben we kayakken gehuurd en flink wat afgepeddeld, vissen gevoerd en een laatste keer gesnorkeld.

http://picasaweb.google.com/bos.lieke/PhiPhi02?authkey=Gv1sRgCPa2moS-yejGHg#

Na Phi Phi ben ik in Krabi achterop een motorbike gestapt (met backpack en al) en heb toen de bus naar Trang genomen. Daar wilde ik een bevolkingsgroep in de bergen ontmoeten, maar door de regen was het pad helaas onbegaanbaar. In Tang ben ik naar de nachtmarkt geweest en ik heb me erg nagekeken gevoeld. Was daar geloof ik de enige (vrouwelijke) toerist. Wel lief dat iedereen me wat aanbood (een lift, een zelfgemaakt ijsje, wat dadels of een kijkje in een huiskamer). Ik heb wat van mijn Nederlandse cadeautjes (sleutelhanger klompjes, delftsblauwe onderzetters en tulpfiguren) uitgedeeld en dat vonden ze geweldig! 

Na Trang ben ik naar Hat Yai gereist. Wilde de trein nemen, maar dat werd me afgeraden vanwege de vele stops. De gastvrouw van GJ Guesthouse bracht me naar het stationnetje en ik moest daar weer een uur wachten totdat het busje afgeladen vol zat en we opgepropt richting Maleisie reden. Ik merk dat ik meer geduld krijg: ik moet zo vaak, zo lang wachten.. (Diaan, dit zou ook echt een uitdaging voor jou zijn ;) )

Onderweg mooie stieren en ossen gezien in de berm en wat van hun eigenaren die hun zwarte trots aan het wassen waren. Ze zijn prachtig. Verder hebben we veel militaire posten gehad (met prikkeldraad, zandzakken en een aantal keer controle). Ondanks de bewaking voelde ik me er veilig.

Bij de grensovergang (Sungai Kolok) was het erg druk. Overal liepen geiten, vrachtwagens vol met koeien, rijen auto's, maar omdat ik lopend was hoefde ik niet lang te wachten. Zelfs mijn backpack werd niet gescand, kreeg alleen wat verbazende vragen over mijn reis in doing alone.

De bus van daar bleek pas 5 uur later te gaan... pff. Het was niet echt de plek om in het donker te wachten. Dus heb uiteindelijk een goede deal gemaakt met een taxidriver en betaald met mijn laatste Thaise geld. In Terengganu heb ik een hotel geboekt en daar lekker uitgeslapen en gerust. Toen was ik klaar voor mijn avontuur in Maleisie!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer