Kia Ora!

Kia Ora!

Allereerst bedankt voor jullie berichtjes (in het gastenboek). Ik vind het erg leuk om te horen hoe het met jullie gaat!

Met mij gaat ie goed! Ik voel me nog steeds bevoorrecht en ben aan het genieten. Hier weer even een korte update:

Na Auckland zijn we richting Rotorura afgereist. Onderweg heb ik me in een Zorb(bal) van de berg af laten rollen. Ik wist niet meer wat boven of onder was, totaal de weg kwijt. Fun dus. In Waitomo (Wai = water Tomo = shaft) zijn we met een groep de grotten ingegaan. Zo'n 100 meter onder de grond en pikkedonker hebben we blauwe glowworms gezien. Prachtig! Het leek net een blauwe sterrenhemel. Glowworms maken een soort van draadjes (een soort van spinnenwebben), waardoor insecten aangetrokken worden door dit licht. Op deze manier vangen ze hun prooi. Hoe meer honger de worm heeft, hoe feller het licht. Vervolgens zijn we met een tube (zwarte band) gaan black water raften. Was best spannend om van rotsen (zonder licht) af te springen.

Tussen Rotorura en Taupo hebben we geisers gezien en geroken!! Het stinkt naar rotte eieren! En niet zo'n klein beetje ook, haha! Dampend thermal water, hotpools, mudpools en vulkanen! En de meeste van hen zijn nog best actief. In de jaren 90 is de laatste uitgebarsten. 's Avonds hebben we een Maori performance bekeken. Maori zijn de 'aborigionals' van Nieuw Zeeland. Ze hebben over hun cultuur verteld, gedanst en gezongen, wat interessant en mooi was (zie foto's)... en soms was het wat lachwekkend, want ze maken echt hele rare geluiden en trekken rare gezichten :)  Uiteraard werd er niet gelachen, want dat zou zeer onbeleefd zijn. Tot slot hebben ze voor ons een traditionele hangi maaltijd gemaakt (met hete stenen onder de grond). Heerlijk.

Op de foto's kunnen jullie ook zien dat we de Tongariro Alpine Crossing hebben gelopen. Dit was een flinke klim met prachtige uitzichten, die op onze dag helaas bedekt waren met wolken en op de top met regen, sneeuw en ijzel. Vanwege het weer moesten we helaas halverwege omkeren. Het was wel een ervaring en ik vond het weer wel passen bij Mt Doom (uit LOTR). Dit gebied is in de winter trouwens erg goed voor ski en snowboarden.

Over de great desert read (the Rangipo Desert) kwamen we langs de Town of Bulls (waar je een mcdonabulls, bakerybulls, grocerybulls etc hebt). We genoten van het uitzicht op Mt Victoria, waar we een de stad Wellingon (de stad van de wind) goed konden bekijken. Wellington deed zijn naam zeker eer aan.

Met een gigantisch schip zijn we Cook Strait overgestoken om vervolgens in het Zuider Eiland aan te komen. In Picton heb ik een nacht in een guesthouse (Villa) geslapen met een Nederlandse bakerij naast de deur. Daar ontmoette ik een Luise met wie ik samen heb gemountainbiked. Al was het een klein stadje, het is zeker de moeite waard om daar wat rond te hangen.

Op de weg naar Nelson kwamen we langs een dorpje waar het Guiness Book of Records is verbroken met heb bakken van het langste brood (42 feet). Dit was in The Brick Oven. Na een wijnproeverij en een plons in een waterval kwamen we in hostel Paradiso aan. Gisteren hebben we het Abel Tasman Coast track gelopen met gouden stranden en prachtige lookouts!! Onderweg hebben we heel veel traps gezien voor possums. Ze eten de eieren van de NZse vogels op en verwoesten de NZse vegetatie, waardoor vogelpopulaties bedreigd worden.

Morgen ga ik naar Punakaiki waar ik weer een andere wandelroute ga doen (Truman Track). Je kunt er de beroemde Pancakes rocks en blowholes zien. Vervolgens zal ik naar Greymount afreizen en hopelijk vind ik daar weer wat tijd om de rest van mijn foto's te uploaden.

Tot slot nog een stukje tekst in Maori:

' Ki mai koe ki a au,
he aha te mea nui tenei ao:
he tangata, he tangata, he tangata.'

' If you should ask me what is the greatest thing in the world,
the answer would be:
It's people, it is people, it is people.'

Tot blogs,
Lieke!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer