Buenos Dias!

Buenos días!

Allereerst weer bedankt voor de super leuke reacties in het gastenboek! Daar kan ik echt van genieten!

Mijn avonturen op Fiji heb ik op papier geschreven en helaas nu niet bij de hand. Het was echt fantastisch omdat ik twee families uit Fiji heb ontmoet en met hun mijn tijd heb doorgebracht. Ik mocht bij hun in de village slapen, wat een unieke ervaring was! Ik zal er later meer over vertellen!

Nu eerst een update over mijn tocht vanuit Fiji. De dag van mijn vertrek zat ik op het meest Noordelijke eiland van de Jasawa Eilanden en de mededeling na breakfast was dat er geen boten vertrokken die dag vanwege de harde wind die al drie dagen aangehouden had ( en de opkomende cycloonkans). Dit betekende dus dat ik mijn vliegtuig zou missen.. Gelukkig had de organisatie van Awesome Flyer (www.awesomefiji.com) toch een catamaran geregeld (die overigens aan alle kanten lekte, dus droog zaten we niet helemaal) en kon ik mijn telefoontje naar Air Pacific laten gaan. Ik ontmoette Pauline en Damon uit Parijs, die mij een douche aanboden in hun hotel, zodat ik niet uren hoefde te wachten op het vliegveld.

Eenmaal in LA kreeg ik te horen van TACA Airlines dat ik mijn vlucht niet kon nemen omdat ik een onewayticket had.. Na 12 uur wachten op mijn aansluiting was dit geen leuke boodschap haha. Ik moest bewijzen (polici) dat ik Costa Rica weer zou verlaten. Ik legde uit dat ik mijn bustickets later ter plekke wilde kopen, maar moest toch een refundable ticket het land uit kopen. Ik had wel de keuze naar welk land en heb dus voor Mexico gekozen!

Met een stop over Guatamala kwam ik in San Jose aan, waar mijn pinkaart niet werkte. Gelukkig had ik op LA al wat colones gekocht en kon ik de rest met mijn traveller checks kopen. Dus Milou: INGpincards werken niet bij ATM´s, want de vernieuwde kaarten hebben chipknip, wat waarschijnlijk de oorzaak is.

In mijn eerste hostel ontmoette ik drie Tjechische meiden (Petra, Boba en Marketta), waar ik nu mee aan het samenreizen ben. We hebben een auto gehuurd en zijn naar Puerto Viejo gereden. Was een trip van 5 uur, dus ben wel ff in slaap gevallen na drie dagen vliegen :) Daar hebben we aan de Caribische Zee een coconoot gedronken, van Spaanse muziek genoten en na het diner in Hotel Viejo overnacht.

Volgende dag hebben we fietsen gehuurd en langs de kust genoten van de hutjes, marktjes en rainforest. We zagen capuchin-apen in bomen, gekleurde vogels (als de trogon, tanager en papagaai) en zochten in bruingekleurde rivieren voor krokodillen. Marketta kreeg onderweg een lekke band, hebben het laten repareren waar we een super lief wijffie ontmoette (zie foto´s). Ze vond het fantastisch om foto´s te maken met mijn camera (vooral van de grond ;) )

In National Park Cahuita hebben we een dagtocht gelopen in het rainforest en langs zwarte stranden (playa negro), waar ook de leatherturtle aan land komt om eieren te leggen (nu helaas niet het seizoen anders kon ik er vrijwilligerswerk doen). We zagen mooie blauwe vlinders (blue morpho butterfly), hoorde het overweldigende gebrul van de howler monkey en ik zag a lot off footprints van racoons, coati´s en catachtigen (misschien de ocelot). Zonder succes geprobeerd om de sloth te spotten, wel een slang inde palm gezien en kolones van de leafcutterants. Op het strand schotten alle hagedissen en fel blauwe krabben voor ons uit en zagen we knetter grote schelpen.

Toen ik even voor een bushtoilet ging en de meiden vooruit liepen, hoorde ik gegil. Doordat sommige toeristen de apen voeren, worden ze brutaler als ze niets krijgen. De meiden wilde foto´s maken, maar ze kwamen erg dichtbei en in de hektiek is Marketta daarom gebeten door een aap. Haar knie bloedde behoorlijk (1/2 cm diep), maar gelukkig konden we het direct ontsmetten. Dus guys: mocht je ooit in de natuur wild zien, begin niet met voeren! Had verder een goede afloop. Ze had alle inentingen al, dus hoefde gelukkig niet naar de dokter.

Op dit moment zijn we op de hoogste vulkaan van het land. Morgen gaan we deze beklimmen en van de prachtige uitzichten genieten, al wordt het natuurlijk ook afzien!

Hoorde dat er sneeuw in Nederland is!! Geweldig! Geniet er van. Ik duim voor mooi schaatsweer. En ik wens iedereen alvast super mooie feestdagen.

Tot snel,

Lieke.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer